Lock

Winston Churchill | Referat

Lock

Citește aici un referat cuprinzător despre Winston Churchill! Churchill a fost un om politic și scriitor englez, una dintre cele mai influente personalități din secolul al XX-lea. 

Winston Churchill (1874-1965) a fost de două ori prim-ministru al Marii Britanii (1940-1945 și 1951-1955). De asemenea, este laureat al Premiului Nobel pentru literatură (pentru scrierile sale istorice și biografice). În referat ne concentrăm pe rolul său în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial. Winston Churchill este apreciat în special pentru abilitățile sale de lider în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, considerându-se că a dus Marea Britanie spre victorie în situații tensionate. 

Totodată, biografia lui Winston Churchill ne arată că a fost un personaj istoric controversat. Churchill a avut o atitudine imperialistă și credea în supremația britanicilor în comparație cu populațiile indigene din teritoriile colonizate de britanici. El s-a pronunțat în repetate rânduri pentru menținerea Imperiului Britanic și s-a opus independenței coloniilor britanice. Printre altele, Churchill a susținut faptul că Marea Britanie a salvat India de la barbarie și s-a opus independenței Indiei.

Informează-te cu privire la biografia lui Winston Churchill, inclusiv relațiile sale cu alți lideri politici importanți precum Hitler sau Stalin, și dezvoltă-ți cunoștințele generale din domeniul istoriei! Referatul este scris într-un limbaj ușor de înțeles, astfel încât să îți fie simplu să parcurgi principalele date despre Winston Churchill.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Winston Churchill | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.