Lock

Romeo și Julieta

Lock

Romeo și Julieta este o operă care se încadrează în categoria tragediei și care îl are drept autor pe William Shakespeare. Tragedia a fost scrisă în perioada  1594-1595, însă a fost publicată pentru prima oară abia în anul 1597.

Povestea urmărește tragica poveste de dragoste dintre Romeo Montague și Julieta Capulet, doi tineri din familii rivale în Verona, Italia. Acest conflict veche între familiile Montague și Capulet creează un mediu ostil pentru relația lor. Cu toate acestea, Romeo și Julieta se îndrăgostesc la prima vedere și hotărăsc să se căsătorească în secret. Însă evenimentele se complică rapid, iar intrigi, neînțelegeri și coincidențe nefericite îi duc pe cei doi tineri îndrăgostiți către un destin tragic.

Așadar, acțiunea este centrată pe lupta împotriva destinului, a urii dintre cele două familii, dar și împotriva prejudecăților sociale. În alegerea subiectului, William Shakespeare s-a inspirat dintr-o nuvelă a scriitorului italian Matteo Bandello.

Dacă nu îți mai amintești povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta și sfârșitul tragic pe care îl au cei doi, îți recomandăm să citești rezumatul și eseul în care au fost prezentate cele mai pertinente argumente pentru care opera este considerată o tragedie

Tot în acest eBook vei găsi și rezumatul în limba engleză al tragediei.

Achiziționează eBook-ul pentru a putea scrie un eseu complet despre tragedia Romeo și Julieta de William Shakespeare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Romeo și Julieta

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/13/2023
    Scris de Elev in clasa a 11-a
  • 05/05/2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a