Bâlciul deșertăciunilor de William Makepeace Thackeray

Bâlciul deșertăciunilor sau Vanity Fair, așa cum este cunoscut în limba engleză, este titlul unui roman de dragoste și satiric semnat de către autorul englez William Makepeace Thackeray. Opera a fost publicată în primă fază sub formă de foileton lunar, în perioada 1847-1848, iar apoi, în anul 1848, a apărut și în volum, având subtitlul „A Novel without a Hero” („Un roman fără erou”). Cartea s-a bucurat de un succes răsunător și a beneficiat de multiple ecranizări.

Acțiunea romanului se desfășoară în perioada Războaielor Napoleoniene, iar în prim plan sunt tinerele Amelia („Emmy”) Sedley și Rebecca (Becky) Sharp, bune prietene, și familiile lor. În timp ce Amelia Sedley este fiica unui burghez bogat, Becky Sharp este o tânără orfana care încearcă cu orice preț să își facă facă loc în înalta societate.

Citește rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet pentru a afla întreaga poveste a celor două tinere și toate detaliile reprezentative despre romanul Bâlciul deșertăciunilor de William Makepeace Thackeray.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Între timp, familia Crawley se îndreaptă către faliment, motiv pentru care tatăl lui George îi interzice acestuia s-o mai ia de nevastă pe Amelia. La sfaturile lui Dobbin, prietenul și sfătuitorul lui, George încalcă porunca tatălui și se însoară, totuși, cu fata, pe care n-o iubea cu adevărat, dar care ținea la el ca la ochii din cap. După ce ajunge să flirteze ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bâlciul deșertăciunilor de William Makepeace Thackeray

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.