Rezumat

Pentru a putea scrie un eseu de nota 10 despre Împăratul muștelor este obligatoriu să cunoști foarte bine firul epic al unei opere, deci să citești un rezumat corect. Astfel, dacă la școală vei primi cerința de a scrie un eseu despre romanul alegoric Împăratul muștelor de William Golding, nu uita să arunci o privire și peste rezumatul pe care ți l-au pregătit profesorii noștri de limba și literatura română. Citindu-l îți vei aminti cele mai semnificative personaje, cum au ajuns copiii pe acea insulă și cum se sfârșește aventura lor. 

Întreaga acțiune are loc pe insulă. Cititorul se familiarizează apoi cu două dintre personaje: Ralph și Piggy. În vreme ce Ralph este arătos, încrezător în forțele proprii și printre cei mai în vârstă copii, Piggy este cel mai fragil din punct de vedere fizic. Suferind de astm și fiind supraponderal, Piggy este, totuși, dotat cu o inteligență remarcabilă.

Ralph găsește pe plajă o scoică și suflă în ea cu putere pentru a-i aduna pe ceilalți copii. Abilitățile sale de lider se remarcă încă de pe acum, iar băieții îl aleg drept conducătorul grupului. Un alt personaj care intervine în acțiune este Jack Merridew, un băiat agresiv, impulsiv, care îl însoțește pe Ralph alături de Simon (un alt băiat ce aparținea grupului) într-o expediție de recunoaștere a zonei.

Jack Merridew se bucură de autoritate deplină asupra subordonaților săi, care formează un grup denumit «corul».”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in