Caracterizarea lui Ralph

Trebuie să realizezi caracterizarea unuia dintre personajele semnificative ale romanului alegoric Împăratul muștelor, scris de William Golding, însă nu știi care sunt informațiile pe care trebuie să le incluzi? Cu ajutorul materialului nostru vei descoperi trăsăturile de caracter ale lui Ralph, considerat protagonistul romanului, dar vei afla și cum acesta reușește să atragă de partea sa o parte dintre copiii de pe insulă, dar și cum reușește să se salveze. 

Ralph este protagonistul romanului, deși nu eclipsează celelalte personaje din această cauză. Personaj individual, masculin, pozitiv, Ralph reprezintă, de multe ori alături de Piggy, vocea rațiunii într-un context dominat de anarhie și barbarism. Caracterizarea lui este făcută deopotrivă în mod direct (de către autor și de către alte personaje), cât și indirect, prin intermediul faptelor, al vorbelor sale, și prin relația cu alte personaje.

Portretul fizic al lui Ralph este făcut prin intermediul comentariului auctorial. Personajul este un băiat blond și chipeș, iar dintre toți copiii aflați pe insulă, natura fusese, probabil, cea mai generoasă cu el: «Era destul de mare, avea doisprezece ani şi cîteva luni, aşa încît îşi pierduse burtica plinuţă din copilărie [...] Judecînd după lăţimea şi greutatea umerilor, ar fi putut deveni boxer, deşi gura trăda o anume moliciune, iar în privire nu i se citea arţagul».”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in