Caracetrizarea lui Jack

Citind acest eseu îți vei aminti care sunt trăsăturile de caracter ale lui Jack, unul dintre personajele reprezentative pentru romanul Împăratul muștelor de William Golding și cum reușește acesta să devină liderul unuia dintre grupurile formate, dar și ce consecințe nefaste au acțiunile lui.

Personaj secundar, masculin, individual, Jack este caracterizat atât direct, de către autor (comentariu auctorial) și de către alte personaje, cât și indirect, prin intermediul faptelor și al vorbelor sale. Portretul acestui personaj se deduce adesea și din relația sa cu alte personaje, precum și prin opoziția față de acestea.

Astfel, el se află în opoziție atât cu Ralph, cât și cu Piggie, care par, prin comparație, mult mai «civilizați» și mai conformiști decât Jack. Când fiecare se prezintă celorlalți, Jack insistă să fie strigat «Merridew», fiindcă Jack, asemenea celorlaltor nume ale copiilor de pe insulă, este un «nume de țânc». Deducem de aici că, văzându-se nesupravegheat de adulți, Jack scoate la iveală adevărata sa personalitate (sau personalitatea la care aspiră inițial, dar care se transformă pe parcurs), dominată de dorința de a se impune.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in