Zgomotul și Furia de William Faulkner

Zgomotul și Furia este titlul unui roman scris de autorul american William Faulkner și publicat pentru întâia oară în anul 1929, fiind cel de-al patrulea roman al scriitorului. Chiar dacă la început nu s-a bucurat de un prea mare succes, odată cu trecerea timpului cititorii și criticii literari au văzut adevărata valoare a operei, fiind considerată o capodoperă, iar în anul 1998, când Modern Library a realizat Topul 100 al celor mai bune cărți scrise în limba engleză în secolul XX, Zgomotul și Furia a ocupat cea de-a șasea poziție.

Acțiunea romanului se petrece în Mississippi, în prima jumătate a secolului XX, iar în prim-plan se află familia Compson. Este prezentată degradarea treptată a acestei familii, primele trei capitole fiind relatate de către trei dintre copiii familiei: Benjamin, Quentin și Jason, iar ultima parte este povestită la persoana a III-a, personajul narator fiind absent, iar accentul cade pe buna și umila servitoare Dilsey.

Citește rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet pentru a afla și alte detalii importante despre romanul Zgomotul și Furia de William Faulkner.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Zgomotul și Furia de William Faulkner

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.