Tuturor de Virgil Carianopol

„Tuturor” este o poezie scrisă de Virgil Carianopol, poet roman care a dat literaturii române aproximativ douăzeci și cinci de volume de versuri.
Ideea centrală a poeziei „Tuturor” este reprezentată de trecerea ireversibilă a timpului, problematică întâlnită în textele tradiționaliste. Astfel, eul liric susține importanța colectării și păstrării de amintiri, acestea fiind singurele și cele mai de preț elemente care ne rămân odată cu scurgerea anilor.

Pentru a nu întâmpina dificultăți atunci când vei avea de scris un comentariu al poeziei „Tuturor” de Virgil Carianopol, îți recomandăm să citești și materialul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Aici vei găsi o variantă de interpretare a celor patru strofe din care se compune poezia, detalii despre temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice și alte noțiuni pe care trebuie să le ai în vedere atunci când scrii un eseu despre poezia „Tuturor”.

Iată și un scurt paragraf din textul pe care îl poți citi accesând comentariul nostru:

Epitetul „vreme adevărată” exprimă o caracteristică importantă a vârstei maturității târzii. Aceasta constă în inevitabilitatea confruntării ființei umane cu ea însăși, privind înapoi la experiențele trăite de-a lungul existenței sale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Tuturor de Virgil Carianopol

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.