Lock

Cocoșatul de la Notre-Dame de Victor Hugo

Lock

Cocoșatul de la Notre-Dame este un roman scris de poetul, romancierul și dramaturgul francez, Victor Hugo și publicat pentru întâia oară în anul 1831.

Acțiunea operei se petrece în Paris, în timpul domniei lui Ludovic al XI-lea, iar în prim-plan se află Quasimodo, clopotarul catedralei Notre-Dame. Pe lângă faptul că acesta avea un handicap fizic, fiind cocoșat, Quasimodo era pe jumătate orb și complet surd, iar în copilărie fusese abandonat de mamă și adoptat de către arhiepiscopul Claude Frollo. Pentru că era complexat de înfățișarea sa, se ascundea în turnul bisericii, el fiind și cel care trăgea clopotele.

Quasimodo se îndrăgostește de Esmeralda, o tânără dansatoare, însă fata prezenta interes și pentru alți bărbați printre care și arhiepiscopul Claude Frollo.

Echipa Liceunet ți-a pregătit un rezumat al romanului Cocoșatul de la Notre-Dame de Victor Hugo, astfel încât să îți fie mult mai ușor să înțelegi povestea lui Quasimodo.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

Tortura la care este supus Quasimodo este inimaginabilă, fiind și înrăutățită de batjocura publică. Esmeralda este singura care-i aduce apă, răspunzând rugăminților cocoșatului. Ea este văzută de către Gudule, o femeie care-o acuză pe nedrept de răpirea fiicei ei, care avuse loc în urmă cu cincisprezece ani.

Câteva luni mai târziu, Frollo îi vede pe Esmeralda și Phoebus vorbind, ceea ce-i stârnește numaidecât gelozia. Din cauza dorinței de nestăpânit care-l încearcă la vederea tinerei, Frollo a întors spatele celor sfinte și a început să cocheteze cu practici oculte. El plănuiește în continuare s-o prindă pe Esmeralda ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cocoșatul de la Notre-Dame de Victor Hugo

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.