Lock

Cum e lumea de Veronica Niculescu

Lock

Cum e lumea este titlul unei povești pentru copii scrise de Veronica Niculescu, o cunoscută și apreciată scriitoare a literaturii române contemporane. Textul a fost scris pentru a  fi publicat în paginile manualului de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a al editurii Art-Klett. Ca o continuare a acestei povestiri, autoarea a scris și textul „Lumea s-a lărgit dintr-o dată”.

Textul, inspirat de un incident petrecut la Brașov, spune povestea unui pui de urs pe nume Bianca. Animăluțul locuia la grădina zoologică din Sibiu împreună cu mama și doi frățiori. Într-o zi, atrasă de un fluture, Bianca se aventurează în pădure, iar astfel ajunge în oraș, sub amenințarea puștii. Între timp, se răspândește vestea că un urs se plimbă liber. Mara Dumitrescu este avertizată de mama ei să nu plece de acasă, dar nu ascultă pentru că trebuie să-și ia pașaportul pentru a merge în Serbia unde își va recita poeziile. La Direcția Generală a Pașapoartelor fata se întâlnește cu Bianca.

Echipa Liceunet ți-a pregătit un rezumat al acestei povești, iar lecturarea lui te va ajuta să afli deznodământul, să înțelegi mai bine mesajul transmis de autoare, dar și să rezolvi cerințele din manualul de Limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cum e lumea de Veronica Niculescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.