Taina gorunului de Vasile Voiculescu

Taina gorunului este o povestire scrisă de Vasile Voiculescu în perioada 1-5 ianuarie 1947, însă publicată abia după moartea autorului, în anul 1966.

Opera prezintă evenimentele din perspectiva unui narator subiectiv care vorbește despre un vis din perioada copilăriei, și anume, găsirea unei comori. Povestirea se deschide cu o întrebare retorică a naratorului, iar apoi îl prezintă pe acesta în vizită la un prieten silvicultor pe care nu îl mai vizitase de câțiva ani. Cei doi discută despre istorie, iar astfel află că prietenul său era foarte pasionat de arheologie, fiind, încă de mic, un „înverșunat căutător de comori”, urmând apoi relatarea unui astfel de episod.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această povestire, echipa Liceunet ți-a pregătit un material care conține apartenența la specie, iar dacă va trebui să scrii un astfel de eseu, materialul de aici îți va folosi drept sursă de inspirație. Accesează eBook-ul pentru a afla mai multe informații despre povestirea Taina gorunului de Vasile Voiculescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Taina gorunului de Vasile Voiculescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.