Povestire fantastică

Pentru a putea demonstra că opera Șarpele Aliodor este o povestire fantastică, profesorii noștri de limba română au inclus în acest eseu caracteristicile acestei specii literare, evidențiindu-le cu exemple din text. Citind materialul vei înțelege motivul pentru care Șarpele Aliodor este considerată o povestire fantastică și vei avea un punct de plecare pentru redactarea propriului eseu.

„Un alt element al prozei fantastice este alternarea planului real cu cel fantastic. Deși acțiunea este înrădăcinată destul de bine în plan real, mai ales prin detaliile medicale oferite de autor, există scăpări în zona fantasticului: cruțarea de îngheț doar a livezii lui Padeș și visul viu al femeii care simte cum îi alunecă șarpele pe gât. De asemenea, fantasticul se strecoară chiar și în timpul operației la care este supusă femeia, prin forma neobișnuită pe care a luat-o tumoarea. Medicul observă mirat cum tumoarea femeii este alungită, sinuoasă tocmai precum un șarpe, astfel că într-o altă formă decât cea reală, șarpele chiar este în stomacul ei, așa cum credea. 

O altă trăsătură a acestei opere ce indică încadrarea sa în specia povestirii fantastice este prezența unui mesaj cu tentă filosofică, mesaj ce vizează aspecte ale condiției umane.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in