Lock

Lostrița

Lock

Povestirea Lostrița a fost scrisă de către Vasile Voiculescu și inclusă în volumul „Iubire magică”, publicat abia în anul 1970, după moartea autorului, încadrându-se astfel în proza contemporană. Fiind o povestire fantastică, realul și imaginarul se îmbină armonios, iar faptul că întreaga acțiune se subordonează legendei despre tânărul Aliman, pe care pescarii o spun de generații întregi, textul este catalogat drept povestire în ramă.

Tema acestei povestiri fantastice este încercarea de atingere a idealului și drumul dificil pe care îl parcurge eroul principal, dar și consecințele acestui demers. Totodată, iubirea joacă un rol semnificativ în poveste, accentuând frustrarea  protagonistului în fața imposibilității de a-și atinge idealul. Aliman, incapabil să trăiască o iubire împlinită alături de Ileana, este nevoit să se căsătorească cu o a doua „opțiune”, dar această uniune nu aduce cu sine fericirea pe care și-o dorea.

Mai multe informații care te vor ajuta să înțelegi povestirea Lostrița și stilul lui Vasile Voiculescu vei găsi citind eseurile din acest eBook. Fișa de lectură te va ajuta să reții cele mai importante informații, rezumatul, comentariul și povestirea pe momentele subiectului îți vor fi folositoare pentru a-ți reaminti firul evenimentelor, iar caracterizarea lui Aliman te va ajuta să identifici trăsăturile de caracter ale personajului. Folosind aceste materiale vei reuși să îți îmbunătățești performanțele la ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lostrița

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 04/15/2019
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Foarte bun ! Multumesc !
  • 10/26/2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a