Lock

În grădina Ghetsemani

Lock

Poezia În Grădina Ghetsemani aparține scriitorului Vasile Voiculescu și face parte din volumul „Pârga”, publicat în anul 1921. Opera are la bază tema religioasă și dezvoltă motivul biblic al rugăciunii lui Iisus pe muntele măslinilor, scenă care urmează după Cina cea de Taină, când Iisus este trădat de Iuda și arestat.

Poezia este reprezentativă pentru tradiționalism și este formată din două secvențe lirice, ambele reflectând tema suferinței și a morții lui Iisus.

Vei înțelege mult mai bine semnificația acestei poezii după ce vei citi toate eseurile pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet. În paginile acestui eBook vei găsi un material în care este prezentată tema și viziunea despre lume în poezia În Grădina Ghetsemani, vei putea citi o interpretare a versurilor sau un eseu în care este prezentată apartenența la tradiționalism, dar și un material complex despre cum trebuie redactat un comentariu. De asemenea, ți-am pregătit și un eseu despre particularitățile textului poetic

Citește toate eseurile de aici pentru a înțelege mai ușor cum prezintă Vasile Voiculescu transformarea lui Iisus din om, în ființă divină, ce reușește nu doar să se salveze pe sine, ci și să izbăvească întreaga omenire.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

În grădina Ghetsemani

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 03/28/2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte bun ! Multumesc !
 • 06/13/2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 06/04/2022
  Scris de Elev in clasa a 11-a
 • 01/10/2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a