Miorița

Miorița este una dintre cele mai cunoscute dintre baladele populare românești, fiind considerată o adevărată capodoperă pentru literatura română. Textul a fost cules de poetul Alecu Russo, în Munţii Vrancei, la mijlocul secolului XIX, iar apoi a fost prelucrat de către Vasile Alecsandri, care o publică pentru prima dată în anul 1850 cu titlul „Mieoara”, în secţiunea „Cântece poporale româneşti” din gazeta „Bucovina” din Cernăuţi. Doi ani mai târziu, Alecsandri include balada Miorița în volumul „Poesii poporale. Balade (Cântece păstoreşti)”.

Vei afla toate detaliile importante despre această baladă populară reprezentativă pentru literatura română citind cu atenție eseurile în care profesorii noștri de limba și literatura română îți prezintă toate informațiile în cadrul comentariului, ți-au explicat apartenența la specie a textului, dar au și prezentat amănunțit evenimentele care se petrec. Așadar, vei putea citit atât un rezumat, cât și o povestire pe momentele subiectului, dar și un eseu care conține cele mai importante trăsături ale baladei populare.

Citește eBook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet și vei reuși să aprofundezi balada populară Miorița și să răspunzi corect la toate întrebările din manualul școlar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Miorița

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.