Sfârșit de toamnă

Poezia Sfârșit de toamnă de Vasile Alecsandri se numără printre textele care oglindesc cât se poate de bine viziunea scriitorilor pașoptiști și principiile enunțate de către Mihail Kogălniceanu în articolul „Introducție”, apărut în revista Dacia Literară. Poemul face parte din volumul Pasteluri, iar tema pe care autorul o abordează este natura, la care se adaugă trecerea ireversibilă a timpului. Totodată, se poate observa o îmbinare a romantismului cu clasicismul, aceasta fiind o altă caracteristică a poeziei pașoptiste.

Este posibil ca poezia Sfârșit de toamnă să se numere printre textele pe care le vei studia la ora de limba română, iar pentru a veni în ajutorul tău am conceput un eBook în care sunt explicate cele mai importante concepte despre acest poem. Vei afla care sunt informațiile pe care trebuie să le conțină un comentariu amplu al poeziei Sfârșit de toamnă, vei putea citi un eseu despre tema naturii și viziunea lui Alecsandri, dar vei găsi și suficiente argumente pentru a putea demonstra că textul este un pastel care aparține perioadei pașoptiste.  

Folosește eBook-ul despre poezia Sfârșit de toamnă pentru a reuși să înțelegi mai bine opera lui Vasile Alecsandri și pentru a putea sa răspunzi de nota 10 la toate cerințele din manualul școlar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sfârșit de toamnă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.