Lock

Malul Siretului

Lock

Pastelul „Malul Siretului”, una dintre operele scrise de Vasile Alecsandri, este un text care oglindește principiile pașoptiste, având la bază o serie de elemente din natură și respectând direcția sugerată de Mihail Kogălniceanu în articolul-program „Introducție”, publicat în revista „Dacia literară”.

Alecsandri aduce în prim-plan tema naturii, iar fiecare catren scoate în evidență frumusețea peisajului descris prin intermediul limbajului artistic.

Pentru a te ajuta să înțelegi care erau ideile dezvoltate de scriitorii din perioada pașoptistă și cum se reflectă acestea în opera lui Vasile Alecsandri, dar și pentru a înțelege tematica poeziei „Malul Siretului”, echipa Liceunet ți-a pregătit un eBook care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține note cât mai mari la școală. De asemenea, tot aici vei găsi argumentele necesare pentru a demonstra că textul este un pastel, dar și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza un comentariu cât mai amplu sau un eseu care să respecte structura celui de la examenul de Bacalaureat.

Consultând explicațiile pe care le găsești în paginile acestui eBook îți va fi mult mai ușor să înțelegi mesajul pe care îl transmite autorul și vei avea un punct de pornire dacă va trebui să explici versurile celor patru strofe care compun poezia.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Malul Siretului

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.