Fișă de lectură

Fișa de lectură a nuvelei Istora unui galbân te va ajuta să reții mai ușor și mai repede informațiile legate de opera scrisă de Vasile Alecsandri. Aici vei găsii detalii legate de viața și opera autorului, vei afla care este tematica abordată și ce semnifică titlul, care este curentul căruia îi aparține, dar și alte aspecte importante, care te vor ajuta să dai răspunsurile potrivite la școală. 

....

Alte opere ale autorului: Chirița în provincie (comedie), Poezii populare. Balade (Cântice bătrânești) (volum de poezii), Doine și lăcrămioare (volum de poezii), Cetatea Neamțului (dramă), Fântâna Blanduziei (dramă), Despot Vodă (dramă).

Specia literară: Nuvelă

Genul literar: Genul epic 

Personaje: galbenul olandez, paraua turcească, căpitanul Costiță, boierul, zaraful, căpetenia haiducilor, Zamfira, Nedelcu etc. 

Semnificația titlului: Titlul are menirea de a anticipa povestea ce urmează să fie spusă, cea a galbenului. Inițial, acesta a fost conceput de către autor sub forma „Istoria unui galbân și a unei parale”. Din păcate, însă, autorul nu a finalizat niciodată acest proiect, iar istoria unei parale nu a devenit realitate. Titlul este sugestiv și stârnește curiozitatea cititorului în legătură cu aventurile prin care trece galbenul. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in