Lock

Istoria unui galbân

Lock

Istoria unui galbân este o nuvelă care aparține scriitorului Vasile Alecsandri și care a fost publicată pentru prima dată în revista „Propășirea”, în anul 1844 și în volum, în anul 1876. Cu ajutorul acestei nuvele Vasile Alecsandri încearcă să ilustreze trăsăturile oamenilor care aparțin unor categorii sociale diferite, făcând astfel o radiografie societății acelei vremi.

Tema principală pe care o abordează nuvela este cea a banului și a modalității în care aspectele financiare influențează și modelează caracterul uman și societatea în care trăim.

Înțelegerea acestui text va fi mult mai facilă după ce vei consulta toate eseurile pe care le conține acest eBook. Rezumatul, caracterizarea Zamfirei, fișa de lectură sau eseul prin care se demonstrează că textul aparține speciei nuvelei îți vor fi de folos atât pentru a rezolva exercițiile pe care le vei primi la ora de limba română, dar și pentru a înțelege mesajul pe care a vrut să îl transmită Vasile Alecsandri.

Accesează acest eBook și de fiecare dată când vei avea o nelămurire legată de nuvela Istoria unui galbân, vei putea citi informațiile din comentariu pe care ți le pun la dispoziție profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Istoria unui galbân

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.