Lock

Imn lui Ștefan cel Mare

Lock

Imn lui Ștefan cel Mare este o poezie scrisă de către Vasile Alecsandri, opera având scopul de a-l comemora pe Ștefan cel Mare. Textul a apărut în anul 1871, la împlinirea a 400 de ani de la ridicarea mănăstirii Putna, Ștefan cel Mare fiind ctitorul acestui lăcaș de cult.

Tema poeziei este una istorică, Vasile Alecsandri îndreptându-și atenția spre figura marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare, scoțând astfel în evidență momente decisive la care acesta a luat parte și care au contribuit masiv la menținerea integrității Moldovei.

Pentru a înțelege mai bine acestă poezie și pentru a afla și alte detalii despre textul care elogiază figura lui Ștefan cel Mare, te sfătuim să citești materialul pe care ți l-au pregătit editorii Liceunet. Vei învăța cum să scrii un comentariu despre poezia Imn lui Ștefan cel Mare și să răspunzi la alte cerințe despre această poezie.

Iată și un scurt fragment din textele pe care le vei găsi accesând aceste pagini:

Repetiția substantivului „erou” în prima strofă are ca scop accentuarea calităților domnitorului, cunoscut pentru vitejia și curajul său („erou al românilor” şi „erou sfânt”). Munţii Carpaţi sunt personificaţi prin comparaţia: „Ca sentinele falnice/ Carpaţii te păzesc./ Şi de sublima-ţi glorie/ Cu seculii şoptesc”. Astfel, are loc identificarea eului liric și a poporului român cu natura. Asemenea munților, care păzesc lăcașul de odihnă al lui Ștefan, și românii apără onoarea acestuia prin elogiile aduse. [...]

Epitetul „măreț” ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Imn lui Ștefan cel Mare

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.