Iarna

Iarna este o poezie care aparține scriitorului Vasile Alecsandri și face parte din categoria pastelurilor, publicate pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, în anii 1868-1869. Tematica iernii este una adesea abordată în operele lui Alecsandri, în ciuda faptului că poetului nu-i plăcea în mod deosebit acest anotimp. Pe lângă „Iarna”, acesta a dedicat o multitudine de astfel de pasteluri anotimpului alb printre care se numără: „Miezul iernei”, „Sania”, „Gerul”, „Viscolul”.

Pastelul Iarna evidențiază rolul omului în îmblânzirea asprimii anotimpului hibernal și redă sentimentele eului liric aflate în concordanță cu atmosfera de iarnă, care oscilează, la rândul ei, între apăsare și veselie.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această poezie, dar și să înțelegi mai bine stilul pe care îl adoptă Vasile Alecsandri, îți recomandăm să citești eseurile incluse în acest eBook. Vei putea citi interpretarea versurilor, o fișă de lectură, dar și materiale în care argumentează apartenența la specie și genul literar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iarna

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 31.01.2022