Lock

Dan, căpitan de plai

Lock

Dan, căpitan de plai este un poem scris de Vasile Alecsandri și publicat pentru prima oară în anul 1875, în revista „Convorbiri literare”. Textul prezintă momente din istoria românilor, figura centrală fiind Dan, un erou legendar, însă neatestat istoric. Patriotismul este tema centrală a poemului, personajul principal fiind prezentat ca un luptător curajos, capabil să sacrifice orice pentru a-și apăra țara.

Pentru a te ajuta să-ți reamintești toate detaliile semnificative despre această baladă cultă ce împletește evenimente istorice cu elemente ale folclorului românesc, profesorii Liceunet redactat mai multe eseuri, luând în considerare cerințele pe care le-ai putea primi la ora de limba și literatura română. Așadar, dacă vrei să-ți amintești ce se petrece în fiecare dintre cele șapte capitole, poți citi rezumatul, dacă trebuie să construiești portretul lui Dan sau al lui Ursan, personajul secundar al poemului, îți recomandăm să citești cele două eseuri care conțin caracterizarea. Totodată, îți punem la dispoziție o fișă de lectură, dar și un material cu pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a scrie un comentariu complex.

Citește cu atenție fiecare material despre poemul Dan, căpitan de plai pentru a înțelege acest text al lui Vasile Alecsandri.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dan, căpitan de plai

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.