Chirița în voiaj

Chirița în voiaj este titlul unei canțonete comice scrise de Vasile Alecsandri. Opera face parte din Ciclul Chirițelor (Chirița în Iași - 1850, Chirița în provințe - 1852 și Chirița în balon - 1874) a fost publicată pentru prima oară în anul 1864, iar tot în același an a fost pusă în scenă la Teatrul Național din București.

La fel ca în cazul celorlalte opere din Ciclul Chirițelor, personajul central al acestei canțonete este coana Chirița, o boieroaică incultă și nepoliticoasă, dar care se crede o aristocrată educată, vorbitoare de limba franceză, limbă pe care însă o pocește. În acest text este descrisă călătoria Chiriței prin Europa, avându-l drept însoțitor pe fiul ei, Guliță. Drumul este o adevărată aventură, autorul scoțând în evidență defectele protagonistei și ridiculozitatea de care aceasta dă dovadă.

Pentru o mai bună înțelegere a textului profesorii Liceunet ți-au pus la dispoziție acest eBook în care găsești informații despre temă, semnificația titlului, apartenența la genul dramatic sau caracterizarea personajului principal.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Chirița în voiaj

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.