Fișă de lectură

Trebuie să întocmești o fișă de lectură pentru comedia „Chirița în provinție” de Vasile Alecsandri, dar nu îți mai amintești cum trebuie structurat acest material? Profesorii noștri de limba și literatura română te ajută și îți pun la dispoziție un material care conține date despre viața și opera autorului, informații despre temă, semnificația titlului și personaje, dar și un scurt rezumat și câteva impresii personale. Astfel, vei afla toate informațiile importante despre această operă.

....

Alte opere ale autorului: Chirița din Iași (comedie), Poezii populare, Balade (Cântice bătrânești) (volum de poezii), Doine și lăcrămioare (volum de poezii), Cetatea Neamțului (dramă), Fântâna Blanduziei (dramă), Despot Vodă (dramă).

Specia literară: Comedie

Gen literar: Genul dramatic

Personaje: Chirița, Grigori Bârzoi, Luluța, Leonaș, Guliță, Ion, Safta, țăranii.

Semnificația titlului: Titlul operei este unul sugestiv, ce cuprinde atât personajul pricipal și indică faptul că acțiunea este concentrată în jurul său, cât și delimitează spațial locul de desfășurare a acțiunii. Mai mult, substantivul „provinție” este folosit și cu sens figurat, el sugerând aspirațiile personajelor de a fi comparate cu cele din metropole, dar în același timp le relevă complexele și limitările de limbaj și caracter.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in