Comedie

Nu îți mai amintești care este definiția comediei și câte dintre trăsăturile acestei specii literare se întâlnesc în opera „Chirița în provinție”? Atunci te sfătuim să citești acest material pentru a avea o sursă de inspirație în cazul în care vei primi cerința de a scrie un eseu pe această temă.

„«Chirița în provinție» întrunește condițiile unei opere dramatice, aceasta fiind scrisă cu scopul de a fi pusă în scenă. Principalele modalități de expunere folosite de către autor sunt dialogul și monologul. O altă trăsătură specifică operelor dramatice este apariția conflictelor, ce determină acțiunea piesei. În primul act, care este format din 13 scene, cititorul face cunoștință cu personajele. Chirița Bârzoi, care se află în curtea casei boierești de la țară, se plimbă pe cal.  (...) O altă trăsătură proprie comediilor este comicul, care se definește prin umorul ce reiese din modul în care vorbesc personajele, respectiv comicul de limbaj, din situațiile în care se regăsesc acestea, respectiv comicul de situație, sau din numele personajelor, respectiv comicul de nume

Comicul de limbaj îl regăsim în expresiile folosite de Chirița, ce împletește fără succes regionalisme moldovenești cu expresii franțuzești.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in