Lock

Chirița în provinție

Lock

Chirița în provinție este o operă care îi aparține scriitorului Vasile Alecsandri și face parte din seria pieselor de teatru care o au în prim plan pe Coana Chirița. Comedia este structurată în două acte și a fost pusă în scenă pentru prima dată în anul 1852. Vasile Alecsandri a conceput această operă cu scopul de a satiriza moravurile societății românești de la acea vreme. Astfel, parvenitismul, snobismul și corupția sunt scoase în față și ironizate.

Vei înțelege mai bine încercarea autorului de a ironiza diferența dintre condiția reală a personajelor și imaginea pe care acestea încearcă să și-o creeze după ce vei citi cu atenție fiecare material din cadrul acestui eBook. Rezumatul  și povestirea pe momentele subiectului au scopul de a-ți reaminti acțiunea piesei și evenimentele care au loc de-a lungul celor două acte, informațiile și sfaturile din comentariu îți vor folosi pentru a scrie propriul material de acest gen, iar fișa de lectură te va ajuta să reții mai repede informațiile esențiale despre Chirița și celelalte personaje. De asemenea, vei învăța care sunt caracteristicile comediei și ce trăsături de caracter ale personajului principal reies din acțiunile Coanei Chirița.

Citește aceste eBook pentru a afla mai multe detalii despre modul în care Vasile Alecsandri reușește să ilustreze defectele societății românești prin intermediul piesei Chirița în provinție.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Chirița în provinție

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 07.11.2021
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Ft bun
 • 28.10.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 03.11.2020
  Scris de Elev in clasa a 11-a