Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre „Chirița în Iași”, este important să menționezi faptul că opera este o canțonetă comică. Este întotdeauna de apreciat dacă știi și alte informații adiționale legate de această operă. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

„Chirița în Iași” este o piesă de teatru, scrisă de Vasile Alecsandri, autor al unei serii de comedii cu aceeași protagonistă. Este vorba despre cucoana Chirița, care apare în alte trei opere ale aceluiași autor: „Chirița în provincie”, „Cucoana Chirița în balon” și „Cucoana Chirița în voiaj”. „Chirița în Iași” a avut premiera în data de 9 aprilie 1850, la Teatrul Național din Iași.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul operei, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. În cazul operei de față, titlul cuprinde atât numele protagonistei, cât și o informație privind locul desfășurării acțiunii. Recomandăm cunoașterea simbolisticii titlului, întrucât aceasta va impresiona în mod plăcut profesorul corector.

Exemplu

Titlul piesei („Chirița în Iași”) cuprinde atât numele protagonistei („Chirița”), cât și o informație privind locul desfășurării acțiunii. Astfel, cititorul deduce faptul că urmează să afle despre o călătorie a protagonistei, iar cea mai mare parte a evenimentelor va avea loc la Iași. Personaj devenit faimos în literatura română, Chirița întruchipează o tipologie umană, reprezentând o critică la adresa societății românești, în cadrul căreia există o mare diferență între aparență și esență.

Tema

O analiză ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in