Călătorie în Africa de Vasile Alecsandri

Opera Călătorie în Africa de Vasile Alecsandri face parte din colecția de proză a autorului și are forma unui jurnal de călătorie. Aceasta a fost publicată pentru întâia oară în anul 1874, în revista „Convorbiri literare”, iar ulterior a fost inclusă și în volumul intitulat „Proză”, însă primele însemnări datează din anul 1853.

Opera surprinde tema călătoriei într-o scriere inspirată din trăirile reale ale autorului. Aceasta este, de fapt, un jurnal de călătorie dedicat de către autor fratelui său, Iancu Alecsandri. Textul a fost redactat în câteva etape relativ îndepărtate ca timp și a fost structurat în patru capitole intitulate astfel: „Tovarășul meu de drum”, „Malposta”, „Tuluza, Nima, Marsilia”, „Pe mare”. Opera surprinde o parte dintre călătoriile, memoriile și jurnalele literare ale scriitorului, fapt ce o încadrează în categoria prozei memorialistice

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet conține cele mai relevante detalii despre acest text, fiindu-ți astfel de folos pentru o mai bună înțelegere a operei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Călătorie în Africa de Vasile Alecsandri

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.