Rezumat

„Buchetiera de la Florența” este o nuvelă scrisă de Vasile Alecsandri și inspirată din experiența personală a autorului, dobândită în urma călătoriei sale în Italia. Opera reprezintă debutul literar al lui Alecsandri, fiind publicată pentru prima dată în 1840, în revista „Dacia literară”, la numai un an după ce avusese loc călătoria propriu-zisă.

Acțiunea operei este relatată prin utilizarea tehnicii povestirii în ramă. Astfel, se remarcă prezența a doi naratori, primul dintre ei construind „rama” povestirii și constituind „confidentul” celui de-al doilea, un alter-ego al primului narator. Astfel, are loc o confesiune între cei doi naratori, obținându-se astfel autenticitatea și impresia de veridicitate imprimate textului, în ciuda amestecului clar între realitate și ficțiune.

Textul debutează cu descrierea amănunțită a frumuseții Florenței, alături de remarci elogiatoare aduse marilor maeștri „nemuritori care au înzestrat patria lor cu atâtea podoabe ce fac mirarea călătorilor”. Alecsandri este interesat de o...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in