Comentariu

Povestire pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului povestirii Balta albă ținând cont de faptul că acțiunea acesteia este împărțită pe momentele subiectului. Astfel, în redactarea acestei povestiri pe scurt vei stabili cu atenție întâmplările-cheie petrecute de-a lungul fiecărui moment al subiectului în parte: introducerea (expozițiunea), intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul (încheierea).

Exemplu de rezumat/povestire pe scurt:

Acțiunea povestirii „Balta Albă” poate fi împărțită pe momentele subiectului.

....

Caracterizare

Cel mai la îndemână personaj pe care îl poți alege în cazul nuvelei „Balta albă” este chiar protagonistul, și anume, tânărul călător francez. În redactarea caracterizării vei avea în vedere stabilirea tipologiei personajului (principal/secundar, masculin/feminin, individual/colectiv), precum și modalitățile de caracterizare a acestuia (directă/indirectă). 

....

Tema

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema și viziunea despre lume reflectate în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul povestirii „Balta Albă”, avem de-a face cu o temă vie și astăzi, într-atât încât a devenit un clișeu civilizațional. În acest caz, este recomandabil să iei în considerare perioada în care se petrece acțiunea, cu obiceiurile, impedimentele și valorile vremii respective.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in