Balta-Albă

Balta-Albă de Vasile Alecsandri este o povestire în ramă, care a fost scrisă de către autor în anul 1847, sub forma unui jurnal de călătorie. Autorul a făcut o călătorie în Occident, iar la întoarcere a petrecut o scurtă perioadă la Balta-Albă, prilej cu care s-a inspirat și a scris opera cu același nume. Textul a fost publicat în anul 1848.

Prin intermediul acestei opere Vasile Alecsandri abordează tema „civilizației hibride”, în cadrul căreia conviețuiesc forme orientale și occidentale, moderne și tradiționale. Vei înțelege mai bine povestea tânărului francez care descoperă Valahia vremii respective după ce vei citi toate eseurile pe care ți le pun la dispoziție profesorii noștri de limba și literatura română.

În primul rând, rezumatul te va ajuta să îți reamintești care sunt întâmplările care se petrec pe parcursul călătoriei până la Balta-Albă, precum și diferențele de civilizație pe care le remarcă odată ajuns în sat. De asemenea, comentariul te va ajuta să îți reamintești care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când trebuie sa scrii un eseu complex. Totodată, vei găsi materiale pe care le poți folosi pentru a înțelege de ce opera Balta-Albă este considerată o povestire în ramă, care aparține genului epic, dar și o caracterizare a personajului principal.

Folosește toate aceste materiale pentru a înțelege povestirea Balta-Albă și stilul lui Vasile Alecsandri.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Balta-Albă

[6]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.03.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Multumim. Nicăieri nu găsești analize mai perfecte.
 • 26.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 15.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a