Lock

Pagini bizare de Urmuz

Lock

Pagini bizare este titlul unui scurt volum de schițe scrise de Urmuz , și reflectă avangardismul acestuia. Primele fragmente din colecția pagini bizare datează din jurul anului 1908, când autorul redacta aceste texte pentru a-și distra sora și mama. Ulterior, la inițiativa lui Tudor Arghezi, o parte dintre texte au fost publicate în ziarul Cuget Românesc, iar abia în anul 1970, după moartea autorului, scrierile au fost publicate în volum.

Volumul cuprinde zece schițe, care aparțin literaturii absurdului și pentru care profesorii Liceunet îți pun la dispoziție câte un scurt rezumat.

„Urmuz” este pseudonimul literar al scriitorului Demetru Dem. Demetrescu-Buzău. Revendicat de suprarealiști, dadaiști și chiar de unii postmoderniști, el a fost primul autor de literatură absurdă din țara noastră. Deși nu a lăsat în urmă o moștenire literară voluminoasă, ea este deosebit de valoroasă prin originalitate și prin influența puternică pe care a avut-o asupra altor opere literare și domenii artistice.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pagini bizare de Urmuz

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.