Unități monetare

Ai dori să știi care este unitatea monetară a țării noastre? Dar unitatea monetară a Uniunii Europene? Atunci accesează capitolul Unităţi monetare și află care sunt unitățile de măsură monetare cu care lucrăm zi de zi.

Vei învăța faptul că la noi în țară se folosesc atât bancnote, cât și monede, așa cum se folosesc și în Uniunea Europeană. Accesând acest capitol vei afla care sunt bancnotele și monedele pe care le utilizăm zi de zi.

Pentru a vedea cum se lucrează cu aceste unități de măsură monetare, te sfătuim să urmărești cu mare atenție următoarele exerciții pregătite de către profesorii noștri de matematică special pentru tine:

Exercițiul 1

Să se transforme în unităţile monetare specificate:

  1. 5 lei = … bani;
  1. 2000 bani = ... lei;
  1. 1 leu 30 bani = … bani;
  1. 6 lei 17 bani = … bani;
  1. 7,5 lei = ... bani.

Exercițiul 2

Alin îşi cumpără de la un restaurant meniul zilei care costă 12,5 lei. Ce rest va primi dacă plăteşte cu o bancnotă de 50 lei, fără a lăsa bacșiș? Dacă lasă bacșiș 3 lei, cu câți bani rămâne Alin?

Exercițiul 3

Andrei are 300 de euro şi vrea să-i schimbe în lei. Dacă în ziua respectivă cursul de schimb este de 1 euro = 4,50 lei, câţi lei va primi Andrei pentru acei 300 de euro?

Exercițiul 4

Dacă 12 m de stofă costă 110,4 lei, cât costă 7 metri din aceeaşi stofă?

Exercițiul 5

Elena vrea să îşi cumpere portocale şi are la ea 15 lei. Câte kilograme de portocale poate cumpăra, dacă 1 kg costă 5,5 lei?

Așadar, te sfătuim să accesezi capitolul Unități monetare pentru a învăța cum să folosești corect aceste unități monetare, prin rezolvarea problemelor enunțate mai sus.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in