Unități de măsură pentru volum

Accesează capitolul Unități de măsură pentru volum și citește cu mare atenție fiecare noțiune teoretică, dar și exemplele ilustrative pregătite special pentru tine de către profesorii noștri.

În cadrul acestui capitol vei învăța totul despre metrul cub, care reprezintă unitatea de măsură a volumului.

Așa cum ai văzut și în primele două capitole ale acestui ghid, o unitate de măsură are atât multiplii cât și submultiplii care sunt utilizați în exerciții și probleme, fapt pentru care și pentru unitatea de măsură pentru volum profesorii noștri îți spun care sunt multiplii și submultiplii acestuia și cum se transformă o unitate de măsură mare a volumului într-o unitate de măsură mică a volumului și viceversa.

Pentru a observa aceste transformări, te sfătuim să urmărești cu atenție exemplele pregătite pentru tine de către profesorii de matematică ai echipei Liceunet.

Pe lângă aceste noțiuni, tot în capitolul „Unități de măsură pentru volum” vei învăța și care sunt formulele de calcul a volumelor unor corpuri; mai exact pentru volumul cubului și pentru volumul peralelipipedului dreptunghic.

Analog capitolelor anterioare și pentru acest capitol ți-am pregătit o pagină separată de exerciții și probleme rezolvate cumplet cu unitățile de măsură pentru volum, pagină pe care te sfătuim să o accesezi și să încerci să rezolvi singur exercițiile create de către profesorii noștri pentru capitolul Unități de măsură pentru volum.

Așadar, accesează acest al treilea capitol și fii cât mai bine pregătit pentru clasă din lecția cu unitatea de măsură a volumului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in