Fișă de lectură

fișa de lectură pentru opera Titanic vals este un material care te va ajuta să reții mai repede detaliile importante despre opera scrisă de către Tudor Mușatescu. Este posibil să studiezi acest text în clasa a IX-a, motiv pentru care este esențial să știi în ce specie literară se încadrează textul, să citești rezumatul pe scurt, dar și să cunoști câteva date despre viața și opera autorului. 

....

Alte opere ale autorului: „Visul unei nopți de iarnă”, „...escu”, „Focurile de pe comori”, „Profesorul de franceză”, „Geamandura”, „Seara fericirii”.

Specia literară: Comedie

Gen literar: Genul dramatic

Personaje: Spirache, Dacia, Chiriachița, Sarmisegetuza, Gena, Traian, Decebal, Petre Dinu, Stămătescu, Mircea Rădulescu, Procopiu.

Semnificația titlului: Titlul piesei „Titanic vals” este deosebit de sugestiv, marcând ironia și satira societății ipocrite, prezente de-a lungul operei. În piesă, are loc o discuţie cinică a familiei, referitoare la șansele și speranța ca Tache să își piardă viața într-un naufragiu asemenea celui de pe Titanic. Pe măsură ce Chiriachiţa crede că „poate tot răul e spre bine”, în speranța că pe Tache „l-o lua vreun curent pe vapor”, Miza consideră că sunt mari șanse să se întâmple ceva neprevăzut, fiindcă „pe vapor se pot întâmpla multe”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in