Titanic vals

Titanic vals este o comedie de moravuri scrisă de Tudor Mușatescu și considerată una dintre cele mai importante opere ale autorului. Piesa s-a jucat pentru prima oară în anul 1932 pe scena Teatrului Național din București. Textul scoate în evidență ipocrizia societății de la acea vreme, tema principală fiind viața de familie și demersurile prin care personajele încearcă să își asigure un statut social favorabil.

Titanic Vals este o comedie reprezentativă și pentru contextul politic și social al zilelor nostre, politicianismul, corupția și demagogia fiind doar câteva dintre problemele pe care Tudor Mușatescu le evidențiază.

Pentru că este posibil să studiezi acest text în clasa a IX-a, atunci când vei parcurge capitolul „Familia”, echipa Liceunet ți-a pregătit o serie de eseuri care te vor ajuta să deslușești mesajul comediei Titanic vals de Tudor Mușatescu și să scrii eseuri cât mai complexe. În acest eBook vei găsi un rezumat al comediei, un material despre cum trebuie redactat un comentariu de tipul celui de la Bacalaureat, o fișă de lectură, dar și un eseu care conține cele mai importante argumente care să susțină apartenența la specia comediei a operei Titanic vals.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Titanic vals

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 18.11.2019
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Super materiale! Multumesc
 • 28.03.2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a
 • 22.09.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a