Tema și viziunea despre lume

Citind acest eseu vei învăța cum să rezolvi corect cerința de a redacta „un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinți tema și viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparținând lui Tudor Arghezi”. Profesorii noștri au conceput acest material despre poezia „Testament” pentru ca tu să fii pregătit pentru Bacalaureat, dar și să înțelegi mai bine opera lui Tudor Arghezi, tema sa și viziunea despre lume a poetului.

Poezia argheziană se denumește fundamental modernistă prin tema și viziunea despre lume, exprimate de poet într-un limbaj expresiv și particularizat. În fond, este cunoscut faptul că poetul este preocupat de reabilitarea cuvintelor, de folosirea cuvintelor banale într-un anumit context poetic, acordându-le semnificații deosebite. Astfel, prin rolul important acordat lexicului, care conține elemente din toate registrele limbii: rural, argotic, arhaic, bisericesc, cotidian, filosofic, prin renunțarea la clișee, dar și prin folosirea elementelor reprezentative pentru „estetica urâtului”, viziunea poetului este modernistă.

Poezia „Testament” de Tudor Arghezi face parte din volumul de debut, „Cuvinte potrivite”, și pune în lumină viziunea despre lume a poetului cu ajutorul lirismului subiectiv, poezia fiind una dintre cele mai cunoscute și reprezentative arte poetice din lirica românească. Fiind o artă poetică modernă, cu ajutorul funcției expresive a limbajului conota...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in