Lock

Testament

Lock

Poezia Testament aparține scriitorului Tudor Arghezi și este inclusă în categoria artelor poetice moderne ale literaturii române din perioada interbelică. Poemul face parte din volumul de debut „Cuvinte potrivite”, publicat în anul 1927, și surprinde prin elementele de compoziție ingenios creionate de poet. Abordarea lui Tudor Arghezi este specifică liricii moderne, astfel că putem remarca preocuparea poetului pentru limbaj, estetica urâtului, dar și un raport între inspirație și tehnica poetică.

Tema poeziei Testament se poate rezuma la procesul creației literare, autorul încercând să evidențieze rolul artei în univers și menirea poetului în lume. Pentru a înțelege și mai bine tema acestei poezii și pentru a reuși să deslușești versurile, echipa Liceunet ți-a pregătit un eBook cu cele mai importante informații legate de textul lui Tudor Arghezi. Așadar, vei putea citi un eseu în care este explicată viziunea poetului despre lume și creație sau particularitățile textului poetic modern, vei afla care sunt cele mai importante motive literare, figuri de stil, imagini artistice utilizate de Arghezi și cum pot și acestea interpretate, dar vei putea citi și un text în care sunt prezentate principalele argumente pentru care Testament este o artă poetică ce aparține modernismului. În plus, tot aici vei găsi o pagină cu pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scrie un comentariu, dar și o fișă de lectură care te va ajuta să reții mult mai ușor informațiile esențiale. Iar dacă ai nevoie de un eseu despre secvențele reprezentative ale poeziei, îl poți citi aici.

Accesează acest material pentru a reuși să înțelegi mai bine poezia Testament a lui Tudor Arghezi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Testament

[26]
Review-urile utilizatorilor
 • 07/08/2019
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Felicitari pentru materialele voastre. Cu acest comentariu, pe care l am citit de doua-trei ori, am luat nota 8.55 la bac anul asta. Dragi copii, nu aveti nevoie de meditatii daca invatati la romana de aici. Toate cele bune! :)
 • 11/11/2015
  Scris de Profesor de liceu
  O analiza excelent structurata. Abordeaza toate aspectele creatiei.
 • 11/16/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Sunt multe repetitii care strica tot comentariul
 • 06/15/2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte util !