Tablouri biblice de Tudor Arghezi

Tablouri biblice, subintitulat și Versuri de abecedar, este un ciclu de versuri, scris de Tudor Arghezi și publicat pentru întâia oară în anul 1944, în „Revista Fundațiilor Regale”, precum și în volum, în anul 1963. 

Ciclul este compus din cinci poezii: „Adam și Eva”, „Paradisul”, „Porunca”, „Păcatul”, „Pedeapsa”, iar pentru scrierea lor Tudor Arghezi s-a inspirat din Vechiul Testament, astfel că, două dintre temele predominante care se regăsesc în aceste poezii sunt relația dintre om și divinitate și jocul. Așadar, poetul prezintă într-o notă personală și ludică aspecte legate de facerea lumii, crearea lui Adam și a Evei, căderea acestora în păcat și izgonirea lor din paradis.

Pentru a te ajuta să înțelegi mult mai bine toate aspectele legate de acest ciclu, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un comentariu în care au inclus informații generale despre aceste poezii, printre acestea numărându-se tema, apartenența la modernism și relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. 

În plus, în cazul în care dorești să afli informații mai detaliate despre poeziile care compun acest ciclu, o poți face accesând materialele pe care ți le-am pregătit pentru fiecare text în parte: „Adam și Eva”, „Paradisul”, „Porunca”, „Pedeapsa”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Tablouri biblice de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.