Lock

Singure vin de Tudor Arghezi

Lock

Singure vin este o poezie scrisă de Tudor Arghezi și inclusă în volumul intitulat „Versuri”, publicat în anul 1959.

Tema pe care o abordează poetul este una reprezentativă pentru modernism, trecerea ireversibilă a timpului și, mai ales, rememorarea evenimentelor care s-au petrecut în trecut provocându-i eului liric puternice sentimente de nostalgie.

Poemul este structurat în două strofe cu versuri inegale a căror semnificație o vei înțelege mult mai clar cu ajutorul comentariului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. În plus, materialul conține și detalii despre temă, apartenența la modernism, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, precum și alte explicații care îți vor fi de mare folos pentru a redacta un eseu complex despre poezia Singure vin de Tudor Arghezi.

Iată un scurt fragment din textul pe care ți-l punem la dispoziție:

Tudor Arghezi este un scriitor reprezentant al modernismului din perioada interbelică, alături de Ion Barbu și Lucian Blaga. Criticul literar Tudor Vianu îl considera a fi „cel mai mare poet de la Eminescu încoace”. Totodată, Arghezi este primul poet care a introdus conceptul „esteticii urâtului” în literatura română. Tudor Arghezi scrie poezia „Singure vin” și o include în volumul „Versuri” publicat în anul 1959.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Singure vin de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.