Psalmul 8 (Pribeag în șes, pe munte și pe ape) de Tudor Arghezi

Psalmul 8 (Pribeag în șes, pe munte și pe ape) este o poezie scrisă de Tudor Arghezi și face parte din volumul intitulat „Cuvinte potrivite”, a cărui publicare a avut loc în anul 1927.

La fel ca ceilalți psalmi din lirica argheziană și Psalmul 8 (Pribeag în șes, pe munte și pe ape) exprimă preocuparea omului modern pentru cercetarea divinității și dorința de a găsi dovezi cât mai concrete ale existenței lui Dumnezeu. Așadar, tema comună a acestor scrieri este reprezentată de raportul dintre om și divinitate, de această dată eul liric fiind în ipostaza unui hoinar, mereu în căutarea unui sens în lume și în încercarea de a stabili o legătură cu divinitatea.

Poezia este compusă din cinci strofe a câte patru versuri fiecare, iar pentru a te ajuta să înțelegi cât mai bine mesajul pe care îl transmite poetul, dar și pentru a putea scrie eseuri cât mai complexe, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Aici vei găsi detalii despre temă, semnificația titlului, apartenența la modernism a textului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, precum și o variantă de interpretare a versurilor, dar și alte informații care să te ajute să realizeze o analiză amănunțită a Psalmului 8 (Pribeag în șes, pe munte și pe ape).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Psalmul 8 (Pribeag în șes, pe munte și pe ape) de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.