Lock

Psalmul 6 (Te drămuiesc în zgomot și-n tăcere)

Lock

Psalmul 6 - Te drămuiesc în zgomot și-n tăcere scris de Tudor Arghezi face parte din primul volum de poezii al autorului, intitulat „Cuvinte potrivite”. Opera este un text poetic structurat în patru catrene, care abordează tema căutării divinității și lupta dintre dorința de răzvrătire și supunere.

Analizând psalmul Te drămuiesc în zgomot și-n tăcere vom observa că toate elementele compoziționale (tema, titlul, limbajul artistic, etc.) reflectă orientarea modernistă a lui Tudor Arghezi.

Pentru a avea o viziunea mai clară asupra acestei poezii, dar și pentru a înțelege cât mai bine mesajul transmis de autor, în acest eBook am inclus o serie de materiale care ți-ar putea fi de folos la școală sau la examenul de Bacalaureat. Așadar, în comentariu pe strofe ți-am explicat înțelesul unor cuvinte sau sintagme greoaie, dar și al figurilor de stil și imaginilor artistice utilizate. Un alt material îți prezintă apartenența la specie a operei, iar pe altă pagină vei găsi un eseu amplu despre tema și viziunea despre lume

Toate eseurile pe care le găsești în acest eBook au fost redactate pentru a-ți facilita pregătirea pentru ora de limba română și pentru a te familiariza cât mai bine cu stilul lui Tudor Arghezi și cu Psalmul 6 - Te drămuiesc în zgomot și-n tăcere.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Psalmul 6 (Te drămuiesc în zgomot și-n tăcere)

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.