Psalmul 2 (Aș putea vecia cu tovărășie) de Tudor Arghezi

Psalmul „Aș putea vecia cu tovărășie” este cel de-al doilea din seria psalmilor arghezieni și a fost publicat în volumul „Cuvinte potrivite”, publicat în anul 1927. 

Și aici întâlnim ca temă predominantă relația dintre om și divinitate, însă reacția eului liric este una de revoltă față de divinitate, din pricina faptului că se simte abandonat. În încercarea de a găsi o alinare, acesta se refugiază în scris, încercând să obțină nemurirea prin puterea creației.

Poezia este compusă din șase strofe a câte patru versuri fiecare, iar pentru a te ajuta să înțelegi cât mai clar mesajul transmis de autor, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un comentariu. Pe lângă interpretarea strofelor, vei găsi detalii despre relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, apartenența la modernism a poeziei, temă, semnificația titlului, precum și alte informații care să te ajute să scrii un comentariu cât mai complex despre Psalmul 2 (Aș putea vecia cu tovărășie) de Tudor Arghezi.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îți vei putea citi accesând acest eBook:

Opera de față aparține modernismului prin tematica lui predominantă. Astfel, în spirit modernist, Tudor Arghezi este intens preocupat de relația omului cu divinitatea, înfățișând căutarea neîncetată a muritorului. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Psalmul 2 (Aș putea vecia cu tovărășie) de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.