Fișă de lectură

Dacă ai primit tema de a concepe o fișă de lectură a poeziei „Porunca” de Tudor Arghezi, acum ai la dispoziție un material din care poți să te inspiri. Profesorii noștri de limba și literatura română îți recomandă să încerci să scrii singur o fișă de lectură, iar apoi să accesezi această pagină pentru a vedea dacă ideile scrise de tine sunt asemănătoare cu cele ale echipei Liceunet. 

....

Alte opere ale autorului: Flori de mucigai (poezie), Cimitirul Buna Vestire (roman), Testament (poezie), Lina (roman), Toamna (poezie), Melancolie (poezie).

Specia literară: Poezie

Genul literar: Genul liric

Semnificația titlului: Titlul dat de către Tudor Arghezi este unul sugestiv, ce anticipează versurile ce vor urma. Format dintr-un substantiv comun, articulat, titlul sugerează prima dispoziție dată de către Dumnezeu lui Adam și Evei, cerându-le să asculte orbește și amenințând cu pedepse aspre în cazul în care aceștia nu se vor supune. Prin faptul că le cere celor doi locuitori ai raiului să nu mănânce din pomul cunoașterii, Creatorul le refuză dreptul la evoluție, care este posibilă doar prin cunoaștere și înțelegere.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in