Lock

Porunca

Lock

Poezia Porunca aparține scriitorului Tudor Arghezi și a fost publicată pentru prima dată în anul 1944, în Revista Fundațiilor Regale. Poemul este inclus în seria numită „Tablouri biblice”, alături de alte patru poezii: „Adam și Eva”, „Paradisul”, „Păcatul” și „Pedeapsa”, Vechiul Testament fiind principala sursă de inspirație pentru întregul volum.

Poezia este una ce aparține curentului modernist, abordând mai multe mituri biblice, precum cel al raiului și cel al lui Adam și Eva din mai multe unghiuri, dintr-o perspectivă inedită.

Totodată, acest text este inclus în programa pentru disciplina limba și literatura română, clasa a IX-a. Îți va fi mult mai ușor să te pregătești pentru această materie citind cu atenție eseurile pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet. Comentariu pe strofe, eseul în care am expus motivele pentru care textul este unul liric sau fișa de lectură îți vor fi de ajutor pentru a desluși mesajul pe care îl transmite Tudor Arghezi și pentru a scrie eseuri cât mai complexe despre poezia Porunca.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Porunca

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.