Niciodată toamna de Tudor Arghezi

Niciodată toamna este o poezie scrisă de Tudor Arghezi și publicată în cadrul volumului intitulat „Cuvinte potrivite”, apărut în anul 1927.

Deși la prima vedere textul poate fi considerat un pastel în care se prezintă un peisaj de toamnă, în fapt, tema acestuia este reprezentată de atitudinea eului liric în fața morții. În ciuda apropierii morții, acesta rămâne, totuși, senin și resemnat, reușind să descopere frumusețea efemeră a vieții în tot ceea ce-l înconjoară.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine mesajul acestei poezii, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Materialul îți va fi de folos nu doar pentru a analiza în amănunt versurile, ci și pentru a afla mai multe detalii despre tema poeziei, apartenența la modernism, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice sau semnificația titlului.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl poți citi accesând acest comentariu:

Epitetul cromatic „păsările negre” trimite cu gândul la moarte, asemenea imaginii carpenului desfrunzit. Între cele două se realizează o frumoasă comparație („Păsările negre suie în apus,/ Ca frunza bolnav-a carpenului sur”), momentul apusului simbolizând și el finalul unui ciclu existențial.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Niciodată toamna de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.