Fișă de lectură

În cazul în care vei primi tema de a realiza o fișă de lectură a poeziei Morgenstimmung de Tudor Arghezi, echipa Liceunet îți pune la dispoziție ajutorul de care ai nevoie. Accesând acest material vei găsi date despre autor și opera acestuia, interpretarea titlului, tema poeziei, cele mai importante imagini artistice și figuri de stil utilizate, dar și câteva impresii personale. 

....

Alte opere ale autorului: „Cântare omului”, „Testament”, „Melancolie”, „Toamna”, „Despărțire”, „Cimitirul Buna Vestire”, „Ochii Maicii Domnului”.

Genul literar: Genul liric

Curent literar: modernism

Versificația: Măsura versurilor este inegală și variază între șapte și unsprezece silabe. Ritmul se remarcă prin muzicalitatea caracteristică, oferită de figurile de stil utilizate. Rima este, de asemenea, variată, după cum urmează: între prima și a treia strofă, rima este de tip „ABABB” (încrucișată, iar ultimele două versuri rimează). În cea de-a doua și a patra strofă, rima încrucișată (de tip „ABABA”), iar în ultima strofă, de tip „ABCBC”. 

Eul liric: Prezența eului liric se remarcă în poezie prin intermediul verbelor și pronumelor la persoana întâi: „în mine”, „știu”, „aud”, „am auzit”, „veneam”, „eu”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in