Morgenstimmung

Morgenstimmung este una dintre poeziile care poartă semnătura lui Tudor Arghezi, fiind totodată considerată una dintre cele mai bune creații ale autorului. Opera face parte din volumul „Cuvinte potrivite”, apărut în anul 1927, însă cititorii au citit versurile cu un an mai devreme, poezia fiind publicată în data de 9 mai 1926, în revista „Lumea. Bazar săptămânal”. 

Tema centrală a poeziei este iubirea, textul surprinzând îndeosebi sentimentul atracției involuntare față de o persoană anume, precum și acceptarea acestei atracții fără opoziții.

Pentru a reuși să descifrezi limbajul folosit de autor, am inclus în acest eBook trei dintre cele mai importante materiale pe care le-ai putea primi drept temă la ora de limba și literatura română. Așadar, comentariul te va ajuta să scrii un material complex, asemenea eseului pe care va trebui să îl scrii pentru Bacalaureat, interpretarea versurilor îți va fi folositoare pentru a înțelege mesajul transmis de către Arghezi, iar fișa de lectură te va ajuta să reții informațiile într-un mod structurat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Morgenstimmung

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01.04.2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a