Lock

Ion Ion de Tudor Arghezi

Lock

Ion Ion este o poezie scrisă de Tudor Arghezi și inclusă în volumul de versuri intitulat „Flori de mucigai” și publicat în anul 1931.

Reprezentativă pentru conceptul denumit „estetica urâtului”, introdus pentru prima dată în literatura română de către Tudor Arghezi și care se manifestă prin valorificarea unor termeni inediți, considerați a fi necorespunzători din punct de vedere estetic, poezia are ca temă principală moartea, fiind vorba atât despre o moarte fizică, cât și despre o moarte spirituală, prin pierderea identității și a libertății de exprimare.

La o primă lectură, mesajul transmis prin intermediul celor patru strofe care compun poezia Ion Ion de Tudor Arghezi poate fi greu de descifrat, iar tocmai din acest motiv echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Cu ajutorul lui vei vedea cum au interpretat profesorii noștri cele mai reprezentative figuri de stil și imagini artistice, dar vei afla și detalii despre tema, semnificația titlului, mărcile eului liric sau apartenența la modernism.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ion Ion de Tudor Arghezi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.