Lock

Comentariu

Lock

...

Tema

O analiză completă a oricărui text literar conține în mod obligatoriu informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Frunze pierdute”, avem de-a face cu o artă poetică, astfel încât procesul de creație și condiția artistului sunt cele două teme principale. Nu uita că, datorită temei și viziunii despre lume abordate de autorul operei, …

...

Interpretarea versurilor

Recomandăm realizarea comentariului poeziei ținând cont de cerințele enumerate în subiectul de examen. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de fiecare cerință în parte, verificând cu atenție la sfârșit dacă rezolvarea este completă. Nu uita că, în cazul poeziei „Frunze pierdute” ai de-a face cu patru strofe egale ca lungime (catrene). Ar fi ideal să reții anumite secvențe din text, pentru a le utiliza ca exemple pe parcursul argumentării fiecărei idei. Este important nu doar să enumerăm anumite trăsături ale textului studiat, dar să și demonstrăm prin scurte citate validitatea argumentelor noastre.

Exemplu

Prima strofă exprimă dezamăgirea eului liric, aflat în ipostaza poetului. Această dezamăgire este cauzată de lipsa încrederii în propriil…

...

Apartenența la modernism

În argumentarea apartenenței poeziei „Frunze pierdute” la modernism, trebuie să ai în vedere trăsăturile principale ale acestui curent literar. De asemenea, este ideal să plasezi această apartenență în propriul său context, și anume să menționezi faptul că modernismul reprezintă un curent în arta și literatura secolului al XX-lea. Acesta este caracterizat prin negarea tradiției și impunerea unor noi principii de creație.

Exemplu

Modernismul reprezintă un curent în arta și literatura secolului al XX-lea. Acesta este caracterizat prin negarea tradiției literare de până atunci și impune noi principii de creație.
Printre principalele trăsături ale curentului literar modernist se regăsesc: renunțarea la clișee, preocupar…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in